Daha önce, pişirme kabıyla cep telefonu şarj etmeyi sağlayan yeni iş fikrinden bahsetmiştik. Pişirme kabı, termal enerjiyi elektrik enerjisine dönüştürerek elektronik cihazların şarj edilmesine olanak sağlıyordu. Şimdi de Epiphany isimli bir firma, yine termoelektrik diferansiyel güç dönüştürücü özelliğinden yararlanarak aynı şekilde çalışan bir cihaz –bardak altlığı– üretti.
İnovatif cihaz, bir bardak altlığını andırıyor ve üzerine soğuk/sıcak içecek ihtiva bardaklar konulabiliyor. Stirling motoru -200 yıl öncenin teknolojisi- ile aynı şekilde çalışan bardak altlığı, ısı iletimi sayesinde oluşan enerjiyi elektrik enerjisine dönüştürüyor. Cihazın, sıcak içecekleri koymak için olan tarafı kırmızı, soğuk içecekler için olan tarafı ise mavi renkte. Üzerinde bulunan USB girişine bağlanan herhangi bir cihazı şarj eden altlık ile; cep telefonu, mp3 çalar gibi cihazlar şarj edilebiliyor. Prototipi üretilen cihazın yakında piyasa sunulması bekleniyor. Yukarıdaki video ürünün nasıl kullanıldığı anlatıyor.
Bir Kickstarter projesi olan onE Puck sayesinde günlük ofis işlerinin yanında içilen kahvelerden enerji üretilebilecek. Etrafta bir çok güç kaynağı olsa da geri dönüştürülen enerjiyi kullanmak gibisi yok! Sizin de aklınızda dünyayı daha güzel bir yer haline getirmek amacıyla düşünülmüş yeni iş fikirleri var mı?