Category: İş Fikirleri

  • Telefon şarj eden bardak altlığı

    Daha önce, pişirme kabıyla cep telefonu şarj etmeyi sağlayan yeni iş fikrinden bahsetmiştik. Pişirme kabı, termal enerjiyi elektrik enerjisine dönüştürerek elektronik cihazların şarj edilmesine olanak sağlıyordu. Şimdi de Epiphany isimli bir firma, yine termoelektrik diferansiyel güç dönüştürücü özelliğinden yararlanarak aynı şekilde çalışan bir cihaz –bardak altlığı– üretti. İnovatif cihaz, bir bardak altlığını andırıyor ve üzerine…

  • Gün Işığını Taklit Eden Lamba

    Gün Işığını Taklit Eden Lamba

    Komorebi isimli lamba gün ışığının tonlarını ve konumunu taklit ederek duvara çeşitli desenler ve şekiller yansıtıyor. Günümüzde büyük şehirlerde binalar o kadar yüksek ve birbirine yakın ki, bırakın güneşi görmeyi, bazı evler gün ışığı bile almıyor. Evler dışarıdan izole edilmiş bir halde ve pencereler çok küçük. Haliyle doğanın fikri bile kaybolmuş durumda ve yapay aydınlatmalarla…

  • Tuvalete Atılabilen Doğa Dostu Gebelik Testi

    Tuvalete Atılabilen Doğa Dostu Gebelik Testi

    Evde uygulanan hamilelik testlerinin tasarımında, 30 yıl önce piyasaya sürülmesinden bu yana çok az değişiklik oldu. En bilinen yenilik, testlere doğruluğunu artıran ve okuma sürecini kolaylaştıran dijital bileşenler eklemek olmuştur. Bu da tek kullanımlık bu ürünün fiyatında bir artışa sebep olmuştur. Şimdi ise, geleneksel testlerin yenilikçi yeniden tasarımı olan doğa dostu gebelik testi Lia, kar…

  • Dünyanın İlk Biyokompozit Otomobili

    Dünyanın İlk Biyokompozit Otomobili

    Hollandalı öğrenciler, dünyanın ilk biyokompozit malzemelerden yapılmış, pille çalışan otomobilini ürettiler. Biz hala daha yerli otomobilimizi yapmaya uğraşaduralım, dünya karbon salınımını azaltacak yeni girişimlerde bulunmaya devam ediyor. Bu sefer ki doğa dostu girişim haberimiz Hollanda’dan. Eindhoven Teknoloji Üniversitesi öğrencileri, şeker pancarından elde edilen reçine ve yöresel olarak yetiştirilen keten kullanarak hafif bir araba tasarladılar ve…

  • Biyobozunur Yemek Artıklarını Gübreye Dönüştüren Çöp Kutusu

    Biyobozunur Yemek Artıklarını Gübreye Dönüştüren Çöp Kutusu

    Şehirde küçük bir apartman dairesinde yaşıyorsunuz. Bu kadar betonun arasında bari doğaya bir katkım olsun diyerek biyobozunur yemek artıklarını bekletip saksıdaki çiçeklerinize gübre olarak kullanarak geri dönüşüme katkı sağlamak istiyorsunuz. Bir iki kere biyoçözünür yemek artıklarını bir çöp kutusunda topladınız ama çabuk çürüyen bu artıklar evinizde kokuya neden oluyor ve bu yüzden vazgeçme noktasına geldiniz.…

  • Doğa Dostu Yenilebilir Gıda Ambalajı

    Doğa Dostu Yenilebilir Gıda Ambalajı

    Plastik atıklar denizleri ve okyanusları tahrip ediyor ve binlerce deniz canlısının ölümüne neden oluyor. Endonezyalı girişim Evoware, kaliteli deniz yosunundan yapılmış sıfır atık ürün ambalajı kullanarak plastik atıkların azalmasına yardımcı olmak istiyor. Endonezya, %90 gibi bir oranla okyanusa en çok plastik atık bırakan ülkeler sıralamasında ikinci sırada geliyor ve 2050 yılına gelindiğinde denizde balıklardan daha…

  • Yemek Zamanı Elektronik Aletleri Kapatan Karabiber Değirmeni

    Yemek Zamanı Elektronik Aletleri Kapatan Karabiber Değirmeni

    Çocukları yola getirmek için terlik kullanan anneler bilir, o çocuklar o terliği yemeden yemek masasına gelmez. Küçük çocuk televizyondaki çizgi filme dalmıştır, ablası elinde telefon mesajlaşmaktadır, baba ise bilgisayar başında haber sitelerini dolaşmaktadır. “Hadi yemek hazır, sofraya!” bağrışlarınız hiç kimsenin umurunda olmaz. Durun! Şimdi o terliği yavaşça yere bırakın çünkü Dolmio bu sorununuza çare olacak…